Quaranta Michele 7. Dan Shihan

Rođen: 24. 12. 1953.

Obrazovanje: Srednjoškolski ekonomski smer.

Jezici: govori španski, francuski, nemacki, poturgalski, engleski i italijanski.

Aikido: vežba od 1974. godine i preko 25. godina kontinuirano. Nosilac je 7. Dan zvanja u Aikidou a poslednjih 17 godina je bio učenik i asistent (uke) Masatomi Ikede 7. Dan Hombu Dojo i pratio ga je skoro na svim seminarima. Pored toga nosilac je i titule Shihan, sto u prevodu znači učitelj učitelja.

Profesionalni profil: u prošlosti je bio profesionalni fudbaler FC NORDSTERN (I Liga), određeno vreme je radio kao profesionalni fudbalski trener, potom radi kao bankarski službenik i na kraju se usmerava ka Aikidou. Više od 20 godina je bio jedini asistent Ikedi Senseiju. Posle povlačenja Ikede Senseija 2001. godine, iz aktivnog Aikido života, sensei Quaranta nastavlja samostalno da podučava i proširuje Aikido nasleđen od sensei Ikede. Početkom 2015-te godine ukazana mu je velika čast i dodeljena mu je titlula Shihana, titula koja se dodeljuje majstorima (6.Dan) koji su u mnogome doprineli širenju Aikidoa u svetu.

Aikido škole: Osnovao je dve škole. Najstarija je u gradu BASEL (CH) od 1983. dok je mlađa u gradu NEUCHATEL. U okviru svojih škola ima 20 instruktora od kojih posebno troje rade sa malom decom. Ima preko 350 učenika u svojim školama.

Osim Aikida podučava: Hojo (disciplina razvijena unutar poznate škole KASHIMA SHINDEN JIKI SHINKAGE RYU koja datira iz 14. veka za koju se koristi poseban bokken (drveni mač). Ovu disciplinu podučava na letnjim seminarima.

Seminari: Redovno održava seminare u sledećim zemljama: Švajcarska, Italija, Holandija, Irska, Slovačka, Češka Republika, Bugarska, Makedonija, Poljska i Srbija. U Novom Sadu tradicionalno održava seminar svake godine u februaru.

Hobi: Fudbal i Funky muzika.

Comments are closed.